Cara sewa kereta di Pulau Jeju

the-road-autumn-16517219-1280-960-1

Saiz Pulau Jeju adalah tiga kali ganda lebih besar berbanding Seoul. Tidak seperti Seoul, Pulau Jeju tidak mempunyai train & metro subway. Kawasan tarikan pelancong adalah jauh dan terpisah dari jaringan pengangkutan awam. Bas awam pula tidak sesuai digunakan oleh pelancong kerana jarak kawasan tarikan pelancong yang jauh dari satu tempat ke satu tempat & halangan bahasa. Oleh itu, kereta sewa merupakan pengangkutan utama para pelancong yang melawat Pulau Jeju terutama sekali anda yang mempunyai masa percutian yang terhad.

Cara paling mudah untuk menyewa kereta ialah melalui keretasewajeju.com . Pertama, sebab kami ni rakyat Malaysia, jadi mudah untuk berkomunikasi dengan anda. Kedua, harga yang ditawarkan di keretasewajeju.com adalah lebih murah berbanding laman web lain contohnya rentalcars.com. Bukan murah sikit tau, tapi murah banyak. Hampir RM100-RM200 lebih murah. Ketiga, anda boleh bayar online je menggunakan maybank2u, cimbclicks dan lain-lain perbankan online kat Malaysia ni. Keempat, tak perlu kad kredit dan bayaran dalam matawang ringgit Malaysia je.

Apa yang diperlukan untuk menyewa kereta?

  1. International Driving license. Ini korang boleh apply dekat mana-mana pejabat JPJ dengan yuran RM150.
  2. Passport

Di mana nak pick up kereta?

Sebaik saja sampai di airport Jeju, anda perlu ke Rent A Car house di luar airport. Dekat situ ada banyak free shuttle bus yang akan bawa anda ke pejabat Syarikat Kereta Sewa. Tak perlu risau sebab keretasewajeju.com akan arrange semua untuk anda. Hanya pastikan bawa dokumen yang lengkap sebab kalau takda dokumen, memang tak dapat nak ambil kereta. Yang paling penting sekali, pastikan anda sewa kereta sekali dengan insurans untuk peace of mind.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s